Cea de-a treia sesiune a programului de finanțare Start-up Nation urmează să fie lansată până la finalul acestui an, conform declarațiilor făcute de reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în cadrul unui eveniment. Astfel, antreprenorii vor putea depune planurile de afaceri până în decembrie, urmând ca ele să fie evaluate și finanțate la începutul anului 2020. Totodată, condițiile de selecție a proiectelor urmează să fie modificate.

Aici poți citi despre ideile de afaceri care pot fi finanțate prin intermediul Start-up Nation.

 

O nouă sesiune Start-up Nation

Cea de-a treia ediție a programului Start-up Nation va fi lansată, conform declarațiilor făcute de reprezentanții Ministerului, până la finalul acestui an, cel mai probabil în luna decembrie, așa cum s-a întâmplat și în anul anterior.

Proiectele depuse urmează a fi doar depuse în 2019, pentru că evaluarea, selecția lor și semnarea contractelor pentru finanțare urmează să aibă loc în prima parte a anului viitor, în 2020. 

De asemenea, este urmărită schimbarea criteriilor de acces la finanțare, în condițiile în care, în prezent, crearea de noi locuri de muncă reprezintă un criteriu foarte greu de îndeplinit. 

Iată care sunt propunerile făcute în prezent:

  • șanse egale de finanțare pentru antreprenorii din București, Ilfov și Cluj;
  • regândirea criteriului privind noile locuri de muncă făcute, având în vedere actuala situație pe piața forței de muncă în care este dificil să angajezi patru șomeri sau mai mult pentru un singur proiect;
  • regândirea listei de punctaj în întregime, astfel că și alte modificări vor putea interveni.

Totuși, criteriile de selecție finale vor fi stabilite în perioada următoare, urmând ca noul ghid al solicitantului să fie publicat înainte de depunerea efectivă a planurilor de afaceri. 

Programul Start-up Nation la zi

Prima sesiune a programului Start-up Nation a fost lansată în cursul anului 2017, un număr de aproximativ 8.500 de firme fiind selectate pentru finanțare. Dintre acestea, puțin peste 7.000 de proiecte au fost finalizate și au primit ajutorul financiar nerambursabil de 200.000 de lei. 

În cadrul ediției lansate în 27 decembrie 2018 și încheiate în 12 februarie 2019 au fost selectate pentru finanțare 10.000 de proiecte, acestea aflându-se în prezent în etapa de implementare.

În total, în cele două ediții lansate până în prezent au fost  depuse aproximativ 50.000 de planuri de afaceri.

Înscrie-te pentru această finanțare

Trimite-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți oferi mai multe informații despre această finanțare.

9 + 2 =

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!