Antreprenorii interesați de demararea unor afaceri de producție pot obține un ajutor financiar nerambursabil de până la 200.000 de lei prin intermediul programului Start-up Nation 2018. Fondurile solicitate trebuie să fie utilizate în special pentru achiziția de utilaje și echipamente necesare în cadrul procesului de producție, însă și pentru decontarea salariilor, a utilităților consumate sau a chiriei. Iată zece idei de afaceri pentru care poți obține fonduri nerambursabile prin intermediul Start-up Nation 2018, program ce va fi lansat în cursul lunii noiembrie.

La începutul lunii octombrie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat în dezbatere publică proiectul ordonanței de urgență pentru stabilirea condițiilor în care antreprenorii debutanți pot solicita fondurile nerambursabile alocate prin intermediul programului Start-up Nation 2018.

La fel ca și în sesiunea din anul trecut, antreprenorii care își înființează societăți noi pot obține un ajutor nerambursabil de până la 200.000 de lei, banii putând fi utilizați pentru achiziția de utilaje și echipamente, dar și pentru acoperirea altor cheltuieli necesare procesului de producție.

Iată, în cele ce urmează, zece idei de afaceri din sfera producției de bunuri pentru care antreprenorii pot solicita finanțare nerambursabilă de 100%:

1. Start-up Nation 2018: Înființare laborator de tehnică dentară

Laboratorul de tehnică dentară produce dispozitive medicale unicat la cererea medicilor dentiști. Specialiștii din domeniul pot obține, în cadrul sesiunii ce începe în cursul lunii noiembrie 2018, fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru achiziția de echipamente de lucru, chirii sau salarii.

Ideea de afaceri este prezentată în detaliu în cadrul acestui articol.

2. Start-up Nation 2018: Atelier de producție a fierului forjat

Clienții acestei afaceri sunt reprezentați pe de o parte de magazinele de materiale de construcții sau amenajări, iar pe de altă parte de persoanele fizice care achiziționează în mod direct de la producător subansamble sau ansamble complete realizate din fier forjat.

Cererea pentru produsele din fier forjat este direct legată de sectorul construcțiilor rezidențiale, aceasta reprezentând cea mai mare parte a pieței potențiale de desfacere.

Iată pentru ce investiții poți utiliza banii nerambursabili alocați prin intermediul programului Start-up Nation 2018.

3. Start-up Nation 2018: Înființare fabrică de lactate

Prețul de achiziție al laptelui la poarta fermelor zootehnice este scăzut, în comparație cu prețul la care acest produs alimentar este vândut în magazinele alimentare. Înființarea unei fabrici de procesare a produselor lactate reprezintă o bună oportunitate pentru valorificarea superioară a unor produse agricole primare.

Investiția necesară și particularitățile acestei afaceri sunt detaliate în cadrul acestui articol.

Start-up Nation 2018-

4. Start-up Nation 2018: Mini-fabrică de suc de fructe

Pe măsura creșterii veniturilor, dar și a rafinării preferințelor de consum ale populației, cererea pentru sucul natural din fructe a crescut constant în ultimii ani. Cererea nu este încă satisfăcută, astfel că afacerile demarate în acest domeniu de activitate vor continua să crească puternic de la un an la altul.

Poți citi în acest articol mai multe detalii despre înființarea unei fabrici de producție a sucului natural din fructe.

5. Start-up Nation 2018: Fabrică de dulceață

O altă modalitate de procesare a fructelor o reprezintă producția de gem și dulceață. Antreprenorii interesați de realizarea unor produse alimentare naturale trebuie să fie atenți la calitatea fructelor achiziționate, acesta reprezentând cel mai important cost de producție.

Investiția trebuie să fie realizată în utilaje și echipamente, însă și salariile sau utilitățile pot fi decontate prin intermediul programului Start-up Nation 2018. Iată mai multe detalii despre această  afacere.  

6. Start-up Nation 2018: Producția de pungi din hârtie

Începând din 2019, comercianții vor fi obligați să renunțe la pungile de plastic, înlocuindu-le cu pungi din hârtie. Măsura urmărește o mai bună gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, astfel că piața de desfacere pentru produsele societății va fi importantă.

Iată mai multe detalii despre această afacere.

7. Start-up Nation 2018: Îmbutelierea de miere la plicuri

România este una dintre țările europene cu cea mai mare producție de miere, astfel că prețul de achiziție al materiei prime este scăzut. Totodată, calitatea mierii este ridicată, ceea ce asigură obținerea unor produse alimentare bine primite de piață. După ambalare, mierea va fi distribuită cafenelelor, restaurantelor, ceainăriilor și altor unități alimentare din domeniul HoReCa.

Afacerea este direct dependentă de cererea manifestată de către clienții persoane fizice pentru produsele naturale pe care le pot folosi ca alternativă la zahăr pentru îndulcirea băuturilor.

Dacă urmărești să cumperi o linie de îmbuteliere a mierii în plicuri, poți citi în acest articol mai multe detalii.

8. Start-up Nation 2018: Atelier de croitorie

Produsele textile realizate din materiale de calitate își câștigă o pondere din ce în ce mai mare pe piață. Pe măsură ce veniturile clienților cresc, iar gusturile vestimentare se diversifică, atelierele de producție a costumelor la comandă sau a altor articole vestimentare (cămăși, rochii, rochii de mireasă, etc) vor deveni afaceri din ce în ce mai atractive pentru antreprenorii cu experiență practică și îndemânare.

Mai multe detalii poți citi în acest articol.

9. Start-up Nation 2018: Înființarea unei brutării

Consumul de pâine și produse de panificație este ridicat în România, fiind printre cele mai mari din toată Uniunea Europeană. Prin urmare, înființarea unei brutării în mediul urban sau rural poate fi demarată prin intermediul programului Start-up Nation 2018, ajutorul acordat fiind de 100% din valoarea eligibilă a proiectului.

Iată mai multe detalii despre înființarea unei brutării.

10. Start-up Nation 2018: Înființarea unei cofetării

Produsele de cofetărie și patiserie sunt apreciate de către consumatori pe toată durata anului, fără a fi afectate de sezonalitatea specifică altor domenii de activitate.

Prăjiturile, biscuiții și fursecurile realizate artizanal în cadrul unor unități de producție mici au reprezentat două treimi din valoarea vânzărilor în anul 2015.

Iată mai multe detalii despre înființarea unei cofetării prin Star-up Nation 2018.

Vrei să citești despre alte idei de afaceri? Peste 60 de investiții sunt prezentate în această secțiune a site-ului.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!