Activitățile de servicii sunt încurajate pentru obținerea celor 200.000 de lei nerambursabili oferiți prin Start-up Nation 2018, conform grilei de punctaj publicată în dezbatere publică la începutul acestei săptămâni. Antreprenorii interesați de demararea unei astfel de afaceri pot urmări în cadrul acestui articol șapte idei de afaceri cu șanse foarte mari de a primi finanțare în sesiunea din acest an a programului.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat, în data de 1 octombrie 2018, un proiect de ordonanță de urgență ce stabilește condițiile în baza cărora va funcționa Start-up Nation 2018. Conform acestor informații publicate pentru moment în dezbatere publică, activitățile de servicii au șanse foarte ridicate de a primi finanțare, proiectele de investiții putând obține, în urma evaluării lor, punctajul maxim, alături de activitățile de producție.

Antreprenorii interesați de demararea unor afaceri în domeniul serviciilor trebuie să țină cont de îndeplinirea condițiilor de punctaj stabilite de oficialii MMACA la începutul lunii octombrie. Printre alte condiții, solicitanții de fonduri nerambursabile trebuie să se asigure de faptul că investiția presupune achiziția de utilaje și echipamente în procent de cel puțin 60% din valoarea totală cerută.

Iată șapte idei de afaceri în domeniul serviciilor ce pot fi încercate în sesiunea din luna noiembrie a programului Start-up Nation 2018:

1. Start-up Nation 2018: Cafenea înființată cu fonduri nerambursabile

Înființarea unei cafenele prin intermediul programului Start-up Nation 2018 se poate dovedi o afacere de succes în cazul în care se asigură o locație cu vad comercial bun. Prin urmare, o cafenea trebuie să fie localizată într-o zonă intens circulată, așa cum ar fi, spre exemplu, în incinta unui magazin comercial, la parterul unei clădiri de birouri sau într-o zonă pietonală din centrul unui oraș.

Investiția necesară și pașii ce trebuie urmați pentru a solicita un ajutor nerambursabil pentru a înființa o cafenea prin intermediul Start-up Nation 2018 sunt detaliați aici.

2. Start-up Nation 2018: Înființarea și dotarea unei firme de contabilitate

Serviciile de contabilitate vor fi întotdeauna solicitate de către antreprenori, având în vedere obligația legală a acestora de a-și păstra evidențele financiar-contabile conform reglementărilor legale. În plus, serviciile financiar-contabile integrate, cele care asigură nu doar o evidență contabilă generală, ci și servicii financiare, de audit sau evaluare vor fi întodeauna preferate de către antreprenori.

În plus, numărul în creștere al întreprinderilor înmatriculate de la un an la altul, conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului, dovedesc existența unei piețe potențiale în dezvoltare.

Înființarea și dotarea cu echipamente a unei firme de contabilitate a fost dezvoltată în acest articol.

Start-up Nation 2018-

3. Start-up Nation 2018: Dotarea unui salon de înfrumusețare

Înființarea prin intermediul programului Start-up Nation 2018 a unui salon de înfrumusețare reprezintă o oportunitate de care ar trebui profitat în perioada următoare, având în vedere faptul că achiziția dotărilor și mobilierului necesare nu sunt ieftine și prin urmare nu sunt ușor de realizat prin eforturi financiare proprii.

Pentru a înființa un salon de înfrumusețare prin intermediul acestui program de finanțare, va trebui să urmărești investiția necesară și pașii de urmat în perioada următoare.

4. Start-up Nation 2018: Înființarea unui service auto mobil

Serviciile de întreținere și reparații auto sunt în continuă dezvoltare în România, având în vedere creșterea numărului de înmatriculări, mai ales al autovehiculelor achiziționate la mâna a doua. Cu toate că numărul de service auto este mare, lipsesc încă serviciile mobile de întreținere auto și intervenție rapidă.

Investiția necesară presupune achiziția unei autoutilitare și a truselor de scule necesare pentru a face față cerințelor diversificate ale potențialilor clienți. Cu toate acestea, un service auto mobil va căuta să încheie contracte de prestări servicii cu firmele care dețin flote mari de camioane, tiruri sau autovehicule.

Investiția necesară într-un service auto mobil este detaliată în acest articol.

5. Start-up Nation 2018: Firmă de curățenie înființată cu fonduri nerambursabile

Pe măsură ce numărul firmelor crește, iar piața imobiliară cu destinație comercială se dezvoltă în continuare, serviciile de curățenie se vor bucura de o cerere ridicată. Investiția inițială pe care un antreprenor trebuie să o facă este în dotări și echipamente, însă programul Start-up Nation 2018 permite și decontarea salariilor și a contribuțiilor sociale pentru noii angajați ai firmei.

Echipamentele necesare înființării unei firme de curățenie sunt detaliate în cadrul acestui articol.

6. Start-up Nation 2018: Înființarea unei spălătorii de textile

Oamenii sunt din ce în ce mai ocupați, iar munca le consumă o parte tot mai mare a timpului zilnic, astfel că ei vor căuta să își fructifice la maximum timpul petrecut acasă cu familia. Acest lucru reprezintă o bună oportunitate de afaceri pentru antreprenori.

Înființarea unei spălătorii de textile se poate amplasa în centrele comerciale mari sau în zonele rezidențiale. Prin intermediul proiectului, pe lângă utilaje și echipamente, antreprenorii pot deconta salarii și contribuții sociale, chirii și utilități.

Înființarea unei spălătorii de textile este explicată punctual în cadrul acestui articol.

7. Start-up Nation 2018: Rulotă food-truck achiziționată cu fonduri nerambursabile

Organizarea de evenimente și festivaluri necesită servicii adiacente, iar achiziția unei rulote fast-food reprezintă una dintre cele mai populare idei de afaceri din ultima perioadă.

Pentru a avea un succes rapid, rulota fast-food trebuie să fie amplasată la cât mai multe festivaluri pe durata unui an. În completare, atunci când evenimentele nu sunt organizate foarte frecvent, rulota poate fi amplasată în apropierea unei mari aglomerații urbane, așa cum este un centru comercial, o intersecție aglomerată sau o clădire de birouri.

Ideea de afacere este prezentată pas cu pas în cadrul acestui articol.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!