Articol actualizat în data de 9 octombrie 2018.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat în data de 9 octombrie lista județelor și ponderea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) la 100 de locuitori. Conform acestei liste, doar proiectele care urmează să se implementeze în București, Ilfov sau Cluj vor fi depunctate. Așa cum am anticipat din data de 2 octombrie, informațiile au fost obținute pe baza datelor furnizate de Institutul Național de Statistică la finalul anului 2016.

După ce oficialii MMACA au publicat la începutul lunii proiectul de ordonanță de urgență cu conține principalele condiții ale programului Start-up Nation 2018, astăzi a fost publicată lista cu ponderea IMM-urilor în județele din România, în funcție de care proiectele vor fi punctate suplimentar sau depunctate în cadrul sesiunii din acest an a schemei de finanțare Start-up Nation.

Una dintre principalele modificări vizate de Start-up Nation 2018 față de sesiunea de anul trecut o reprezintă densitatea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), acesta fiind un criteriu privind evaluarea on-line a planurilor de afaceri depuse.

Descarcă întreaga grilă de punctaj a proiectelor.

Astfel, conform tabelului de mai sus, proiectele depuse în acele județe în care densitatea IMM-urilor este mai mare de 4 vor obține, în urma evaluării, un punctaj suplimentar de doar 5 puncte, în timp ce proiectele depuse în restul țării vor fi punctate suplimentar cu 25 de puncte.

Oficialii MMACA au confirmat modalitatea de calcul prezentată de noi în data de 2 octombrie, respectiv:

  • informațiile au fost preluate din statisticile furnizate de Institutul Național de Statistică, prin intermediul serviciului Tempo Online;
  • data analizei efectuate este 31 decembrie 2016;
  • au fost selectate pentru analiză doar întreprinderile care înregistrau, la data amintită anterior, un număr maxim de 249 de salariați;
  • au fost excluse din analiză întreprinderile individuale, întreprinderile familiale și persoanele fizice autorizate.

Start-up Nation 2018-

Densitatea IMM-urilor ce va fi luată în calcul în selecția și departajarea proiectelor ce vor fi depuse în cadrul programului Start-up Nation 2018 este cea prezentată în acest articol.

Conform definiției prezentate pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru IMM-uri, categoria întreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formată din întreprinderi care angajează mai puțin de 250 de persoane și care au o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 de milioane de euro și/sau dețin active totale de până la 43 de milioane de euro.

Prin urmare, datele analizate sunt următoarele:

  • populația totală de 19.760.585 de locuitori;
  • un număr de IMM-uri de 526.061, luând în calcul doar întreprinderile cu un număr de până la 249 de salariați, inclusiv.

Descarcă de aici lista oficială cu densitatea IMM-urilor în fiecare județ din România, conform oficialilor MMACA.

Pe regiuni de dezvoltare și județe, situația a fost prezentată de ConstruimProiecte încă din data de 2 octombrie. În tabelele de mai jos am evidențiat încă de acum o săptămână cu roșu acele județe care depășesc densitatea de 4 IMM-uri la o sută de locuitori, iar cu galben acele județe care se apropie de acest prag.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!