șerban victor

 • Consultant în accesarea fondurilor nerambursabile.
 • Peste 10 proiecte întocmite în perioada 2017-2018;
 • Experiență în cadrul Start-up Nation.

 

 

Șerban Victor este un inginer constructor cu experiență importantă în execuția lucrărilor pe șantier. De-a lungul timpului a verificat situațiile de lucrări, rapoartele de lucru, procesele verbale și alte documente cu caracter tehnic.

După participarea la cusurile organizate de Construim Proiecte, Șerban Victor a scris, a câștigat și a implementat cu succes un proiect personal pentru fabricarea de articole prefabricate din beton pentru construcții (tuburi din beton, dale, pavaj, borduri).

Experiența câștigată i-a fost de folos în anul următor când a întocmit și depus pentru finanțare un număr de zece proiecte prin intermediul programului de finanțare Start-up Nation.

PARTICIPAREA LA CURSURI

Șerban Victor a participat în 2013 și 2017 la ambele cursuri organizate de Construim Proiecte, respectiv Expert accesare fonduri europene (curs acreditat ANC) și Cursul practic pentru scrierea proiectelor.

Cursurile au fost foarte bine structurate. M-au făcut să înțeleg pașii și mecanismele accesării fondurilor nerambusabile. M-am lămurit cu anumiți termeni, proceduri și programe de finanțare.

Prin participarea la cursul practic pentru scrierea proiectelor, Șerban Victor s-a familiarizat cu etapele întocmirii unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, fie europene sau naționale. A întocmit bugete, diagrame Gantt, a întocmit prognoze ale veniturilor și cheltuielilor și a estimat fluxul de numerar al afacerii. 

Aplicația utilizată în timpul cursului pentru generarea automată a prognozelor financiare rămâne în posesia participanților, astfel că aceștia pot întocmi corect și rapid propriile planuri de afaceri.

Aplicația este foarte practică, de foarte multe ori a trebuit să modific datele inițiale pentru a obține un rezultat dorit (numărul de salariați, prețul unitar de vânzări, cheltuielile pentru  unitatea de produs, cheltuielile cu terții etc).

Mai mult, în timpul cursului practic se întocmește, alături de trainer și ceilalți participanți, un proiect complet, pornind de la exemple de planuri de afaceri reale scrise și implementate cu succes în trecut.

Chiar și după ce urmezi un curs de expert accesare fonduri europene sunt foarte multe lucruri mărunte, dar esențiale pe care un consultant nu le știe la început de drum. În primul rând, un consultant debutant are nevoie de un model de plan de afacere specific unui anumit program de finanțare. Acest aspect s-a rezolvat participând la cursul practic pentru scrierea proiectelor, atunci când am primit acces la proiecte realizate la cheie (inclusiv aplicația excel) pentru Start Up Nation. Pornind de la acesta am adaptat primul meu proiect  pe care l-am scris, l-am câștigat și l-am implementat, fiind în momentul de față în etapa de monitorizare.

expert accesare fonduri europene

Află detalii

750 lei  650Lei

Curs practic pentru scrierea proiectelor

Află detalii

900 lei 750Lei

Proiecte personale

După absolvirea cursului practic pentru scrierea proiectlelor, Șerban Victor a scris un proiect personal pentru fabricarea tuburilor din betoane și a altor prefabricate din beton pentru construcții (dale, pavaj, borduri).

Proiectul a fost depus în cadrul primei sesiuni din 2017 a programului Start-up Nation și a fost declarat câștigător. Implementarea proiectului a presupus următoarele achiziții:

 • mașină de făcut tuburi din beton;
 • un malaxor de beton;
 • un motostivuitor;
 • realizarea unui site de prezentare a produselor societății.

Activitatea de consultanță

După experiența acumulată cu ocazia întocmirii și implementării propriului proiect, Șerban Victor a scris un număr de 11 proiecte în cadrul celei de-a doua sesiuni a programului Start-up Nation.

În comparație cu mesesia de inginer constructor,  activitatea de consultanță este o meserie frumoasă și  mult mai liniștitoare (nestresantă). Îți  oferă o libertate deplină a programului de lucru.

Cele 11 proiecte întocmite în 2018 au fost scrise pentru beneficiari din domenii precum:

 • producția brichetelor pentru foc din resturi vegetale;
 • achiziția spre închiriere a unor schele metalice pentru construcții;
 • fabricarea de bolțari pentru construcții;
 • stații de betoane fixe și mobile;
 • achiziția spre închiriere a unor echipamente de construcții în baza codului CAEN 4312 – Lucrări de pregătire a terenului;
 • proiecte ce vizează lucrări de mecanică generală.

În întocmirea proiectelor apar în permanență neclarități sau probleme. Întodeauna am putut să îi adresez aceste întrebări lui Marian, care mi-a răspuns rapid și eficient. Pentru reușită, este esențial ca cineva cu experiență să îți răspunda la întrebari. 

  expert accesare fonduri europene

  Află detalii

  750 lei  650Lei

  Curs practic pentru scrierea proiectelor

  Află detalii

  900 lei 750 Lei