Salariul minim brut pe economie va crește de la 1 noiembrie 2018 și nu de la începutul anului viitor, conform unei declarații recente a ministrului muncii. Totodată, salariul minim va fi diferențiat în funcție de vechime și studii: salariul minim va fi de 2.080 de lei, în timp ce angajații pe funcții ce necesită studii superioare, precum și cei care au peste 15 ani de vechime vor câștiga cel puțin 2.350 de lei, începând cu aceeași dată.

Conform unor declarații recente ale ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, salariul minim brut pe economie ar urma să crească începând cu data de 1 noiembrie 2018, și nu de la începutul anului viitor, așa cum era planificat. De asemenea, salariul minim brut pe țară va fi diferențiat în funcție de studii sau vechime, astfel:

  • salariul minim brut pe țară va fi de 2.080 de lei;
  • salariul minim pentru funcții ce necesită studii superioare va fi de 2.350 de lei;
  • salariul minim pentru angajații cu peste 15 ani vechime va fi de 2.350 de lei.

“După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, Ministerul Muncii și Justiției Sociale lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferentierea salariului minim in funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani” declară ministrul, citat de Mediafax.  

Dacă măsura anunțată se va aplica, nu doar salariul minim net va crește, ci și costurile salariale ale angajatorilor.

În cele ce urmează am evidențiat impactul creșterii salariului minim brut pe economie în cele două ipoteze anunțate de ministrul muncii, luând în calcul evoluția salariului net, a contribuțiilor sociale, precum și a costurilor totale suportate de angajatori:

Salariul minim va fi diferențiat în funcție de vechime și studii

Angajații vor fi plătiți, începând cu 1 noiembrie 2018, diferențiat, în funcție de vechimea în muncă și de studii, astfel:

Contribuțiile sociale datorate de angajat de la 1 noiembrie 2018

Creșterea salariului minim brut pe țară va determina și o majorare a contribuțiilor sociale datorate de angajat. Chiar dacă aceste contribuții sunt calculate pentru angajat, obligația calculării, reținerii și virării lor la bugetul de stat revine angajatorului.

Contribuția angajatorului va fi majorată

Față de contribuțiile sociale amintite mai sus, angajatorul va achita și o contribuție asiguratorie pentru muncă mai mare, începând cu 1 noiembrie 2018. Astfel, costul total al forței de muncă va ajunge:

Atenție! Măsura anunțată de ministrul muncii nu se aplică în prezent. Pentru a intra în vigoare, creșterea salariului minim pe economie trebuie să fie prevăzută de un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!