Salariul minim brut pe economie va crește, începând cu data de 1 ianuarie 2018, de la 1.450 de lei, cât este în prezent, la 1.900 de lei. Modificarea a fost aprobată astăzi în ședința de Guvern și își va produce efecte pentru un număr de aproximativ 1,3 milioane de angajaţi plătiţi cu salariul minim, adică aproape un sfert din numărul salariaților din România. Ultima modificare a salariului minim brut pe economie s-a produs la data de 1 februarie 2017.

Impactul pe care această măsură îl va avea asupra proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile europene și naționale este major.

Beneficiarii care au contracte de finanțare semnate, aflându-se în cadrul etapei de implementare a planurilor de afaceri, vor înregistra o creștere puternică a costului salarial total cu forța de muncă. Totuși, trebuie menționat faptul că acesta este cazul acelor angajatori care și-au prevăzut în cadrul planurilor de afaceri cheltuieli cu forța de muncă la nivelul salariului minim brut pe economie.

Totuși, acei antreprenori care au luat în calcul un cost salarial mai mare nu vor fi afectați la fel de puternic de această măsură, întrucât costul total cu forța de muncă rămâne aproximativ același.

Antreprenorii care au obținut finanțare în cadrul programului Start-up Nation în cursul anului 2017 și și-au asumat obligația de a crea noi locuri de muncă se vor confrunta cu o creștere a cheltuielilor neeligibile.

Astfel, cheltuiala eligibilă pe care aceștia o pot deconta prin intermediul cererii de plată / rambursare este cea trecută în planul de afaceri. Orice modificare a salariului de încadrare, ca urmare a negocierii dintre cele două părți sau survenită ca urmare a unor modificări legislative, după cum s-a și întâmplat în acest caz, se va suporta din fonduri proprii, fără posibilitatea de a solicita o suplimentare a ajutorului financiar nerambursabil.

Totuși, angajatorii care deja au creat locurile de muncă în cadrul proiectelor lor vor fi nevoiți să încheie acte adiționale la contractele individuale de muncă cât mai curând, având în vedere faptul că modificarea salariului de încadrare trebuie înregistrată în Revisal înainte de finalul acestui an, pentru ca ea să se producă efectiv de la 1 ianuarie 2018.

Guvernul a adoptat astăzi creșterea salariului minim brut

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2018 de la 1.450 lei lunar la 1.900 lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Guvern.

Practic, această creștere a salariului minim brut pe țară reprezintă o majorare cu peste 31% față de anul salariul minim în vigoare în prezent, însă este influențat de transferul contribuțiilor de la angajator către angajat.

Un program complet de lucru însumează 166 de ore pe lună, ceea ce va reprezenta, în 2018, un salariu brut de 11,40 lei pe oră.

În ciuda acestei creșteri semnificative a salariului minim brut pe economie, câștigul salarial net nu va înregistra o evoluție similară, având în vedere, așa cum am menționat mai sus, faptul că atât contribuția socială pentru sănătate (CASS), cât și cea pentru pensii (CAS) vor trece din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!