Hotelurile vor putea accesa în curând fonduri nerambursabile pentru instalarea unor panouri fotovoltaice necesare obținerii de energie regenerabilă. Banii vor fi acordați prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, dar și din sursele financiare ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Prin intermediul acestei scheme de finanțare, întreprinderile mici și mijlocii (IMM) care operează structuri de cazare turistică sunt eligibile pentru a încasa un ajutor financiar nerambursabil în sumă totală de 30.000 de euro. Banii pot fi utilizați pentru acoperirea a două obiective:

  • instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate de până la 27 KW;
  • montarea stațiilor de încărcare electrice pentru autovehicule.

Valoarea ajutorului financiar nerambursabil

Prin intermediul acestei măsuri, IMM-urile eligibile pot obține un ajutor financiar de până la 30.000 de euro

Ajutorul acordat este complet nerambursabil, astfel că IMM-urile selectate pentru finanțare nu trebuie să contribuie financiar cu resurse proprii. 

Bugetul disponibil

Conform Planului Național de Investiții și Relansare Economică, un document de programare a programelor de asistență financiară ce vor fi disponibile în perioada următoare, această linie de finanțare va beneficia de un buget total de 200 de milioane de euro. 

În cazul în care IMM-urile vor accesa suma maximă disponibilă, respectiv 30.000 de euro / proiect, bugetul disponibil va permite finanțarea unui număr de aproximativ 6.600 de beneficiari.

Înscrie-te pentru această finanțare

Trimite-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți oferi mai multe informații despre această finanțare.

8 + 14 =

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!