În curând, persoanele fizice vor putea participa gratuit la cursuri de antreprenoriat, prin intermediul Empretec 2018, un program de finanțare aprobat astăzi prin ordin de ministru și publicat în Monitorul Oficial. Bugetul disponibil este peste 500 de mii de lei și se așteaptă ca peste o sută de antreprenori români să participe la aceste ateliere de lucru (workshop-uri).

Programul Empretec 2018 a fost aprobat astăzi prin Ordinul ministrului mediului de afaceri, comerț și antreprenoriat nr. 956/2018 și publicat în Monitorul Oficial și urmează să fie lansat în perioada următoare. Prin intermediul acestui program, un număr de aproximativ o sută de persoane vor putea participa gratuit la sesiuni de instruire în antreprenoriat organizate de patru Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE).

Start-up Nation 2018-

Conform procedurii de implementare a acestui program de finanțare, grupul țintă al programului Empretec include antreprenori existenți sau potențiali precum şi manageri de top, specialiști din organizații publice sau private presupuși a se comporta de o manieră antreprenorială sau managerială.

Se pot înscrie la aceste cursuri persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele cerințe:

  • sunt cetăţeni români sau cetățeni străini vorbitori de limbă română;
  • au studii medii sau superioare definitivate cu diplomă de Bacalaureat sau Licenţă sau adeverinţă care să ateste finalizarea studiilor;
  • se înscriu la activităţile prevăzute, prin completarea formularului de înscriere;
  • participă pentru prima dată la un atelier EMPRETEC;
  • declară pe propria răspundere că vor participa continuu la toate activitățile workshop-ului pe perioada tuturor celor nouă zile de curs.

Selecţia participanţilor se va face în ordinea înscrierii în program, pe site-ul www.aippimm.ro.

Sesiunile de pregătire organizate prin intermediul programului Empretec vor fi organizate sub coordonarea a patru centre regionale ale OTIMMC în următoarele localități:

  • Brașov;
  • Ploiești;
  • Iași;
  • Timișoara.

În cadrul aceluiaşi workshop nu pot participa rude de gradul I, rude de gradul II şi soţ/soţie. Totodată, numărul maxim de beneficiari este de 30 participanţi/workshop.

Produsul de bază oferit participanților la acest program de instruire este atelierul de lucru pentru dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale dezvoltat de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International şi McBeer & Co care se va desfăşura pe parcursul a nouă zile calendaristice.

Despre EMPRETEC 2018

EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

EMPRETEC este un program internaţional pentru dezvoltarea şi sprijinirea antreprenorilor, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare  denumit în continuare UNCTAD – Geneva, fiind operaţional în 35 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

România este prima ţară din Europa în care se implementează acest Program. MMACA s-a implicat în acest Program în calitate de partener al UNCTAD şi finanţator al programului în conformitate cu INTEROFFICE MEMORANDUM/12.09.2014, transmis de UNCTAD – Geneva.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!