Primul lucru atunci când oamenii intră în contact cu afacerea ta în mediul online este site-ul de prezentare.

Se spune că oamenii tind să catalogheze și să judece orice lucru în primele trei secunde, iar același lucru este valabil și pentru cartea de vizită a afacerii tale, respectiv site-ul web..

Cu alte cuvinte, vei rămâne în memoria vizitatorilor site-ului tău cu un site optimizat, cu informații pertinente, relevante pentru nevoile și așteptările lor. În caz contrar riști să pierzi clienți.

Pentru a-ți crea un site de prezentare unic va trebui sa ai un design unic. Felul în care arată site-ul tău este extrem de important, iar elementele constitutive ale imaginii online vor trebui alese cu atenție: culorile și combinația de culori, felul în care sunt reprezentate diversele secțiuni ale site-ului și grafica folosita. Toate acestea sunt factori ce îndeamnă la acțiunea dorită, fiind astfel extrem de importante.

Dintre multele variante și soluții pe care le ai la dispoziție, îți recomand să utilizezi WordPress, un sistem gratuit pentru managementul conținutului încărcat pe site-ul tău. De asemenea, WordPress oferă o multitudine de teme dintre care poți alege, în funcție de specificul afacerii tale și preferințele personale. Astfel, tema site-ului este secretul pentru a putea să îți creezi un site de prezentare modern.

Cu toate acestea, utilizarea și particularizarea temei de WordPress poate fi o sarcină dificilă pentru cineva care nu este familiarizat cu interfața utilizată pentru crearea site-ului tău. De aceea, pentru o mai mare ușurință, poți alege să utilizezi VISUAL BUILDER, o tehnologie dezvoltată pentru a face modificări în cadrul site-ului cu un efort minim și într-o manieră intuitivă.

Tema aleasă trebuie să se încarce repede, să aibă o tehnologie de ultimă oră, iar creatorii ei sa o actualizeze constant pentru a asigura buna funcționare dintre temă și diversele aplicații instalate pe aceasta.

Tema de mai jos te poate ajuta.

Cum să faci un site de prezentare pentru afacerea ta

Cum să faci un site de prezentare pentru afacerea ta

Cum să faci un site de prezentare pentru afacerea ta

Cum să faci un site de prezentare pentru afacerea ta

Iată care sunt pașii necesari pentru crearea unui site de prezentare pentru afacerea ta:

 1. Domeniu
 2. Găduire
 3. Tema WordPress
 4. Modul SEO
 5. Modul pentru crearea unei baze de date cu emailuri
 6. Certificat SSL

 

 1. Alegerea domeniului

 Domeniul este viitorul nume al site-ului tău de prezentare. În cazul în care vrei să alegi o terminație diferită de .ro, poți alege un domeniu cu multe alte terminații adecvate activității tale.

Spre exemplu, poți alege .com dacă intenția ta este să te adresezi unui public internațional sau .ro dacă dorești să fii prezent pe piața din România. La fel, extensia .biz este utilizată în cazul site-urilor de afaceri.

Iată și alte exemple de extensii des utilizate:

 • .srl;
 • .shop;
 • .store;
 • .photo;
 • .photography;

Prețul unui site variază în funcție de extensia aleasă, iar mai jos sunt oferite câteva exemple în acest sens.

Terminația .ro costă 40 de euro și pe o perioadă nedeterminată, în schimb ce celelalte sunt oferite doar pentru perioade limitate de timp, abonamentul reînnoindu-se anual.

 CUM SĂ FACI UN SITE DE PREZENTARE PENTRU AFACEREA TA

(imagine:www.romarg.ro)

Mai multe opțiuni pentru alegerea extensiei și prețurile asociate acestora găsești AICI.

 

2. Găzduirea site-ului

Găzduirea se referă la închirierea serverului pe care va funcționa site-ul tău.

Pentru un site de prezentare nu ai nevoie de un spațiu de stocare foarte mare și de o viteză foarte ridicată, de aceea îți recomand să îl iei la același furnizor de servicii de unde vei achiziționa și domeniul, pentur a putea primi o mică reducere.

Găzduirea aferentă unui site de prezentare costă aproximativ 1.95 euro+TVA.

CUM SĂ FACI UN SITE DE PREZENTARE PENTRU AFACEREA TA

(imagine:www.romarg.ro)

Pentru găzduirea site-ului pe care citești acest articol am ales Romarg pentru că oferă următoarele avantaje și beneficii:

 • certificat SSL GRATUIT (acesta creează o conexiune sigură între site și vizitatorul site-ului);
 • back-up al site-ului GRATUIT (dacă ai probleme poți instala din nou o variantă mai veche cu câteva ore sau zile);
 • suport tehnic rapid.

3. Alegerea temei de WordPress

Una dintre cele mai bune teme existente pe piață și cea pe care o folosesc la rândul meu pentru crearea site-urilor este DIVI de la Elegant Themes. O poți achizitiona de AICI dacă dorești să îți creezi un site de prezentare sau chiar un blog.

Alegerea acestei teme te va ajuta să scutești timp deoarece are pagini gata create care necesită doar  puțină personalizare. Mai mult, este o temă creată pe un model de coduri scurte pentru a ajuta la o încărcare rapidă a acesteia.

Tema Divi are o tehnologie unică și modernă, ușor de personalizat.

 

Cea mai bună variantă GRATUITĂ pe care am gasit-o este ELEMENTOR.

 
 1. Alegerea modulului SEO

Pentru ca site-ul tău să fie găsit de către clienții tăi în Google va trebui să instalezi un modul care, în funcție de cuvintele tale cheie, te va ajuta să fii găsit.

Dacă, de exemplu, cuvintele tale cheie sunt servicii de web design, atunci această combinație de cuvinte trebuie să fie utilizată împreună cu modulul.

Modulul recomandat este Yoast SEO și îl poți descărca de aici: Yoast SEO.

 1. Alegerea modului pentru crearea unei baze de date cu emailuri

Cea mai bună metodă de a sta în contact cu clienții tăi și pentru a le vinde a rămas emailul.

Transmiterea unui email îți permite să vinzi relativ ușor, primul pas al încrederii fiind deja făcut, din moment ce clienții tăi ți-au oferit adresa de email personală în schimbul accesului la un conținut de calitate.

Pentru a le capta adresele de email va trebui să folosești un modul ușor de personalizat pe care să îl instalezi pe site.

Bloom este unal dintre cele mai bune soluții pe care le poți obține atunci când achiziționezi tema DIVI.

CUM SĂ FACI UN SITE DE PREZENTARE PENTRU AFACEREA TA

 

 1. Instalarea unui certificat SSL

Acest certificat nu este nici pe departe obligatoriu atunci când îți creezi un site de prezentare, însă vei fi recunoscut de Google drept un site sigur datorită utilizării acestui certificat. Având o conexiune sigură, vei beneficia de o poziționare superioară în Google.

Romarg, aceeași firmă recomandată și anterior, oferă acest certificat SSL în mod gratuit.

Dacă ai întrebări ne poți lăsa un comentariu mai jos.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!