Începând cu data de 1 ianuarie 2019, firmele care își plătesc angajații cu salariul minim pe economie vor înregistra costuri suplimentare cu forța de muncă. Conform declarațiilor ministrului muncii, salariul minim brut pe economie va crește începând de anul viitor de la 1.900 de lei la 2.050 de lei, ceea ce va afecta bugetele pentru anul viitor ale companiilor. Iată care va fi de la anul costul suplimentar al societății pentru fiecare salariat plătit cu salariul minim pe economie.

Conform declarațiilor ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, începând cu 1 ianuarie 2019, salariul minim brut pe economie va crește de la 1.900 de lei, cât este în prezent, la 2.050 de lei. Această creștere va determina o majorare a salariului net, dar și a contribuțiilor fiscale pe care firma trebuie să le achite.

Pentru un salariat plătit cu minimul pe economie, creșterea sus-amintită va determina o creștere a venitului său net lunar. Astfel, începând cu prima lună a anului viitor, salariul net va crește de la 1.162 de lei până la 1.250 de lei, așa cum am arătat într-un articol anterior.

În cele ce urmează vom analiza efectele financiare pe care această creștere a salariului minim brut pe economie le va avea asupra companiilor.

Creșterea salariului brut va determina creșterea contribuțiilor sociale

Contribuțiile sociale pe care angajatorul le achită lunar pentru fiecare salariat al său sunt calculate ca procent din valoarea salariului brut. Prin urmare, creșterea salariului de încadrare va determina o creștere și a contribuțiilor sociale.

Concret, contribuțiile sociale pe care o firmă trebuie să le rețină și să le plătească în numele angajatului către bugetul de stat sunt următoarele:

  • contribuția socială pentru pensii (CAS) de 25% din valoarea salariului brut;
  • contribuția socială pentru sănătate (CASS) de 10% din valoarea salariului brut;
  • impozit de 10% aplicat veniturilor salariale, după scăderea CAS și CASS și aplicarea deducerii personale;
  • contribuția asiguratorie pentru muncă de 2,25% din valoarea salariului brut.

Iată cum vor crește contribuțiile sociale datorate de angajator, ca urmare a acestei majorări a salariului minim brut:

Din tabelul de mai sus se observă faptul că o majorare a salariului minim brut pe economie cu 150 de lei determină:

  • o creștere a salariului net de 88 de lei (această valoare este determinată de nivelul deducerii personale aplicabile, astfel că ea poate oscila de la un caz la altul);
  • o creștere de 62 de lei a obligațiilor fiscale aferente (contribuții sociale și impozit pe veniturile salariale).

Mai mult, față de contribuțiile datorate de angajat, firma trebuie să rețină și să plătească bugetului de stat o contribuție asiguratorie pentru muncă de 2,25% din valoarea salariului brut. Prin urmare, o majorare cu 150 de lei a salariului minim pe economie va determina costuri lunare suplimentare de 3 lei pentru fiecare angajat.

Prin urmare, în cazul în care majorarea salariului minim pe economie se va aplica începând cu anul viitor, firmele care își plătesc salariații la acest nivel vor avea obligații suplimentare de:

  • 153 de lei / lună pentru fiecare salariat;
  • 1.836 de lei / an pentru fiecare salariat.

Atenție! Creșterea salariului minim pe economie nu se aplică încă. Pentru a intra în vigoare, măsura trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!