Antreprenorii din București care nu pot aplica cu șanse reale în cadrul programului Start-up Nation ca urmare a schimbării criteriilor de selecție vor avea la dispoziție un nou program de finanțare pregătit de Primăria Municipiului București. Proiectele se vor putea depune în primele luni ale anului 2019, ajutorul financiar maxim fiind de 50.000 de euro/proiect. Bugetul anunțat este de zece milioane de euro, ceea ce va permite finanțarea unui număr de 200 de afaceri debutante.

Bucharest Start-up City este programul de finanțare nerambursabilă pregătit de Primăria Municipiului București în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), fiind destinat antreprenorilor debutanți în afaceri din capitală.

Bugetul disponibil anunțat este de zece milioane de euro, fiind posibilă finanțarea unui număr de 200 de companii debutante din domenii diversificate, precum: IT-ul, industriile creative, producție, servicii, sănătate, după cum au anunțat într-o conferință de presă comună primarul general al capitalei, Gabriela Firea și Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

București Start-up City: Cine va putea accesa noile fonduri nerambursabile

Conform informațiilor disponibile în prezent, programul București Start-up City va finanța întreprinderile debutante din municipiul București, fără a se ține cont de vârsta antreprenorilor. Prin urmare, pot aplica în cadrul acestui program de finanțare antreprenorii cu vârsta mai mare de 18 ani care înființează noi afaceri în capitală în domenii precum IT, industrii creative, servicii, activități medicale, producție, etc.

Conform declarațiilor lui Florin Jianu, în cadrul procesului de evaluare se va ține cont de calitatea planurilor de afaceri înaintate, fără a conta ordinea depunerii proiectelor.

Start-up Nation 2018-

Principalele diferențe față de Start-up Nation

După schimbarea criteriilor de selecție aplicabile în cadrul programului Start-up Nation, antreprenorii din București nu vor mai putea păstra șanse reale de finanțare în cadrul sesiunii ce va debuta în perioada următoare.

Prin urmare, linia de finanțare anunțată de Primăria Municipiului București va fi destinată în exclusivitate antreprenorilor din capitală, bugetul anunțat permițând finanțarea unui număr maxim de 200 de proiecte.

În cadrul programului de finanțare, antreprenorii vor trebui să asigure și o cofinanțare proprie la un nivel ce încă nu a fost anunțat. Scopul acestei măsuri este acela de creștere a responsabilizării solicitanților și de asumare a riscurilor investiționale.

Programul Bucharest Start-up City va debuta la începutul anului 2019

Conform declarațiilor lui Florin Jianu, semnarea protocolului de colaborare între CNIPMMR și Primăria Muncipiului București reprezintă doar primul pas în vederea operaționalizării programului de finanțare.

În luna ianuarie 2019 va fi publicată în dezbatere publică procedura de implementare a noului program de finanțare, urmând ca în perioada imediat următoare, respectiv lunile februarie și martie, să fie lansată sesiunea de primire a proiectelor. Conform declarațiilor făcute în cadrul conferinței de presă, antreprenorii selectați pentru finanțare vor semna contractele în perioada mai – iunie 2019. Din acest moment, beneficiarii vor avea la dispoziție cel mult 12 luni pentru implementarea proiectelor pentru care au primit finanțare nerambursabilă.

În cadrul celei de-a doua ediții a programului Start-up Nation ce va fi lansată în curând, afacerile din București, alături de cele din Ilfov și Cluj, vor porni cu un handicap de 15 puncte, ca urmare a faptului că în aceste județe numărul de întreprinderi mici și mijlocii este mai mare de patru la o sută de locuitori. Prin urmare, programul București Start-up City va reprezenta singura alternativă de finanțare a afacerilor debutante din capitală.

Grupul Facebook -Academia de Finanțare

Înscrie-te în GRUPUL FACEBOOK și afla primul noutățile.

Intră în comunitatea Construim Proiecte.ro

Vei primi pe email informatii GRATUITE, utile pentru cresterea afacerii tale.

Felicitări pentru înscriere!